Мнозинството от жителите на САЩ не вярват, че експрезидентът Доналд Тръмп

...
Мнозинството от жителите на САЩ не вярват, че експрезидентът Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Анкета: В САЩ не искат втори мандат на Тръмп

Мнозинството от жителите на Съединени американски щати не имат вяра, че експрезидентът Доналд Тръмп би трябвало да бъде избран отново, поради. Това демонстрираха резултатите от ново изследване на публичното мнение на Yahoo News/YouGov.

Допитването е извършено измежду 1566 регистрирани гласоподаватели.

51 % от запитаните са срещу някогашният президент да се кандидатира отново през 2024 година
Други 14 процента не са сигурни, а малко над една трета (35 процента) споделят, че трябва да му бъде разрешено да ръководи още веднъж.
Проучването е проведено между 23-27 септември, незабавно откакто главният прокурор на щата Ню Йорк Летисия Джеймс заведе дело против Тръмп и три от неговите деца за осъществяване на машинация посредством активи за “получаване на преференциални финансови условия ”.

Делото бе единствено един от безчет правни проблеми, пред които е изправен някогашният президент, откогато напусна поста си през януари 2021 година

Тръмп също е изправен пред евентуални обвинявания от редица други източници, в това число: допустима интервенция в изборите в щата Джорджия; следствието на специфичната комисия на Камарата на представителите за щурма от 6 януари; откриването на 200 000 страници федерални документи в дома му в Палм Бийч, измежду които класифицирана информация.

Въпреки че само едно от тях може непоправимо да навреди на политическата репутация на някой различен, Тръмп до момента е избягвал сходни последици.
Бившият президент също получава неприятни вести от партията си.
Според изследването поддръжката, която той получи от сътрудниците си републиканци след претърсването на Мар-а-Лаго от ФБР, се е разсеяла с по-малко от половината в интерес на неговата кандидатура.

В новото изследване, главната поддръжка за него измежду републиканците и републиканците е спаднала със седем пункта до 47 %, до момента в който поддръжката за някой различен се е повишила с три пункта до 36 %. Други 17% споделят, че не са сигурни кого ще поддържат.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР